Na początku 2020 roku planujemy zorganizowanie weekendowego szkolenia z programu Small Business.

Drugi dzień w całości poświęcony będzie programowi do obsługi gastronomii. Poniżej znajduje się szczegółowy harmonogram:

Fast food – scenariusz
• Definiowanie grup towarowych, produktów i dodatków
• Konfiguracja drukarek kuchennych
• Składanie zamówień
Restauracja – scenariusz
• Definiowanie operatorów i ich uprawnień
• Definiowanie przycisków użytkownika
◦ Minutnik danie, minutnik pozycja
◦ Zamówienie do kuchni, pozycja do kuchni
◦ Waga przez kod, seryjnie waga przez kod
◦ Szukaj po kodzie, szukaj po nazwie
◦ Na ogień
◦ Na stolik / Dostawa do domu
◦ Drukuj na wynos
◦ Pozycja na wynos
◦ Karta rabatowa, rozładowanie karty rabatowej, sprawdzenie karty rab., wycofanie karty rab.
• Autoryzacja
• Terminal kuchenny, terminal WWW (konfiguracja)
• Definiowanie sali
• Okno sali, omówienie przycisków i przegląd możliwości
• Raporty kelnerskie
• raport kelnera
• raport zmiany
Pizzeria – scenariusz
Definiowanie zestawów
• pizza jako zwykły towar
• Podział na rozmiary pizzy
• poprzez zdefiniowanie cen
• zdefiniowanie trzech osobnych produktów w magazynie
Na wynos, dostawy do domu:
• telefoniczna identyfikacja klientów
• przyjęcie zamówienia
• przygotowanie i zamknięcie dokumentu
• dostawa
• rozliczenie z kierowcą, strefy dostaw do domu
◦ dostawa w cenie pizzy
◦ dodatkowe pieniądze dla kierowcy
• fiskalizacja zbiorcza